Шоколадови равиоли с ягодов пълнеж
Интересна рецепта за бързо и лесно сладко изкушение
Приготвяне
35 минути
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете сирената и разбъркайте с ягодите, сиропа, канелата и шоколада. Трябва на получите еднородна смес. Оставете на стайна температура за още 10 минути и отново разбъркайте добре.
Смесете брашното, захарта и какаото. Оформете в средата кладенче и сложете яйцето. Постепенно прибавяйте брашно и бъркайте. Замесете тесто. Оставете да почине 5 минути. През това време кипнете вода в тенджера на средно силен огън.
Разточете тестото на набрашнен плот и изрязвайте малки квадрати. Сложете от пълнежа. Покрийте с втори квадрат и притиснете краищата. Може да натиснете краищата с вилица, за да получите интересна форма. Пуснете във врящата вода за минута. Направете това с цялото тесто. Оставете равиолите да се отцеждат на кухненска хартия.
Още по темата
От изброените продукти за тестото се приготвя твърдо тесто, покрива се с кърпа и се оставя да престои 1 час. Разточва се кора с дебелина 2-3 мм и се нарязва на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп