
Много лесна домашна рецепта, от която ще си оближете пръстите




Разтопете шоколада. Разбийте жълтъка с 60 г захар и 80 мл прясно мляко. Смесете с шоколада и оставете да изстине. Разбийте 3 белтъка с 2 с.л. захар на гъста пяна. Разбийте маслото с 1 ванилия и пудрата захар на пяна. Смесете я с два жълтъка, 100 мл прясно мляко и солта. Разбъркайте брашното с бакпулвера. Внимателно прибавете към него шоколадовата смес и накрая белтъчната. Изсипете в намаслена и поръсена с брашно тортена форма с диаметър 22 см. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна 40-45 мин. Оставете да изстине. Разбийте сметаната с ванилията и останалата захар на гъста пяна, смесете с какаото. Разрежете блата хоризонтално на две. Намажете долния с част от разбитата сметана, покрийте го с втория. Намажете останалата сметана на дебел слой и посипете с едро настъргания шоколад.

