Шницел рула с картофи, кашкавал и бекон

Шницел рула с картофи, кашкавал и бекон Лакомник

Вкусен специалитет, от който ще си оближете пръстите

Шницел рула с картофи, кашкавал и бекон
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 свински шницела

3 голeми картофа

½ ч.ч. прясно мляко

2 с.л. масло или маргарин

½ ч.ч. нарязани гъби

1 яйце

1 ч.ч. настърган кашкавал

4 парчета тънко нарязан бекон

1 к.ч. олио

сол и черен пипер

Начин на приготвянe

Варим картофите в солена вода 30 мин. След като изстинат малко, ги обелваме, смачкваме ги като за пюре и ги слагаме в голяма чиния. Поръсваме шницелите със сол и черен пипер. Затопляме маслото или маргарина в тенджера и слагаме ситно нарязания бекон и картофеното пюре. Разбъркваме добре и прибавяме прясното мляко, яйцето, настъргания кашкавал и нарязаните гъби. Отново разбъркваме. Разстиламе шницелите, като върху всеки слагаме по 3–4 с.л. от сместа. Навиваме ги на руло и ги захващаме с 2 готварски клечки (може и с клечки за зъби). Поставяме навитите шницели в тава, намазана с олио, и печем 40 мин. във фурна на 180º, като ги обръщаме от време на време.

Още по темата
Още по темата
Шницел с доматен сос
Лука се нарязва на ситно и се задушава в мазнината. Посолява се и се прибавя брашното, червения пипер и обелените и нарязани на дребно домати. Налива се гореща вода,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц