Шаран в сметанов сос
Бързо, лесно и страшно апетитно ястие за Никулден
Приготвяне
50 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Шаранът се измива и се изчиства от люспите и перките. Натрива се отвън и отвътре със сол и черен пипер. Тава се намазва с масло слагат се дафиновите листа и отгоре - шаранът. Сокът от лимона се разбърква добре със сметаната. Залива се рибата, добавят се нарязаните моркови, лук и се слага във фурната на 180С, за около 40 минути. От време на време се полива със соса. Поднася се с картофена гарнитура или друго по желание.
Още по темата
Изчистете шарана. Нръсете го отвън и отвътре с лимонов сок, посолете и оставете да престои около час. Плънката подгответе, като в тенджера задушете нарязания лук в...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп