Шаран с лук, ориз и гъби

Шаран с лук, ориз и гъби Лакомник

Вкусна и бърза рецепта подходяща за обяд или вечеря

Шаран с лук, ориз и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 шаран

1 ч.ч. ориз

1 ч.ч. счукани орехи

4 глави лук

250 г гъби

1 лимон

черен пипер

сол

1 ч.ч. олио

магданоз

лимонов сок

Начин на приготвянe

Изчистете шарана. Нръсете го отвън и отвътре с лимонов сок, посолете и оставете да престои около час. Плънката подгответе, като в тенджера задушете нарязания лук в олио и малко вода. Прибавете нарязаните гъби. След като се позадушат, добавете ориза и го пържете, докато стане прозрачен. Подправете със смлян черен пипер и долейте топла вода. След като оризът леко омекне, свалете тенджерата от котлона, прибавете ореховите ядки и наситнете магданоз. Оставете сместа да изстине. После напълнете с нея шарана и го зашийте с конец. Печете го в намазнена тава и около рибата разстелете останалата плънка. Полейте го с 2-3 супени лъжици олио. Поръсете с едро смлени орехови ядки. Върху тях наредете тънки резенчета лимон, долейте малко вода и печете на предварително загрята умерена фурна.

Още по темата
Още по темата
Печен шаран с билки
Мариновайте рибата за поне час в половината от лимоновия сок, пипер и сол. Извадете от марината, сложете я в тава и намажете с чесъна и билките и поръсете с лука....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц