
Невероятно предложение за празничен десерт




Бисквитите се смилат в блендер, добавя се на порции от кафето, да се получи гъста маса, но внимавайте, да не стане на каша. Ако харесвате по-хрупкава текстура, то може да ги смелите, но да оставите по-едри частици, да смесите с краве масло или да добавите и ядки. Сметаната се разбива с пудрата захар. След като се получи пухкава маса се добавя маскарпонето и се разбива за 10 секунди, колкото да се смесят съставките. Шоколадът се разтопява на водна баня заедно с прясното мляко, като се бърка непрекъснато с лъжица, докато се получи гладка маса. При нужда се добавя по ч.л. мляко, ако ви се струва много гъсто, в зависимост от процента какао в шоколада. На дъното на форма за сладкиши сложете от бисквитената смес и изравнете с лъжица. Отгоре добавете от крема, поръсете леко с какао. Накрая разпределете разтопение шоколад. Охладете чийзкейка.

