Чийзкейк с кафе и шоколад

Чийзкейк с кафе и шоколад Лакомник

Невероятно предложение за празничен десерт

Чийзкейк с кафе и шоколад
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 пакет какаови бисквити

1 к.ч. еспресо

200 мл сладкарска сметана

250 г маскарпоне

4 с.л. пудра захар

1 шоколад

100 мл прясно мляко

Начин на приготвянe

Бисквитите се смилат в блендер, добавя се на порции от кафето, да се получи гъста маса, но внимавайте, да не стане на каша. Ако харесвате по-хрупкава текстура, то може да ги смелите, но да оставите по-едри частици, да смесите с краве масло или да добавите и ядки. Сметаната се разбива с пудрата захар. След като се получи пухкава маса се добавя маскарпонето и се разбива за 10 секунди, колкото да се смесят съставките. Шоколадът се разтопява на водна баня заедно с прясното мляко, като се бърка непрекъснато с лъжица, докато се получи гладка маса. При нужда се добавя по ч.л. мляко, ако ви се струва много гъсто, в зависимост от процента какао в шоколада. На дъното на форма за сладкиши сложете от бисквитената смес и изравнете с лъжица. Отгоре добавете от крема, поръсете леко с какао. Накрая разпределете разтопение шоколад. Охладете чийзкейка.

Още по темата
Още по темата
Чийзкейк със смокини
 В касерола разтопете на бавен огън маслото и прибавете предварително натрошените бисквити. Бъркайте непрекъснато около 2-3 минути, за да се смесят...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц