
Впечатлете гостите си с този невероятен сладкиш




В касерола разтопете на бавен огън маслото и прибавете предварително натрошените бисквити. Бъркайте непрекъснато около 2-3 минути, за да се смесят добре. Във форма за печене изсипете бисквитената основа и заравнете добре. След това сложете основата в хладилник да изстине напълно. Разбийте ваниловия крем с прясното мляко, докато се получи гъст крем. Разбийте с миксер, за кратко, крем сиренето и сметаната, прибавете ванилия. Към сиренето и сметаната прибавяйте на части ваниловия крем, като разбърквате с шпатула или дървена лъжица. Готовият крем охладете за около 20 минути в камерата на хладилник. Сглобете чийзкейка като: върху бисквитения блат (без да го изваждате от формата) изсипете и заравнете крема. Приберете в хладилник най малко за 5-6 часа, а най добре е да го сервирате на следващия ден. Непосредствено преди сервиране залейте чийзкейка със сладко от смокини.

