
Невероятно лесен, ефектен и много вкусен есенен десерт без печене




Бисквитите се натрошават на трохи с помощта на блендера. В купа се смесват с разтопеното масло и меда. Бисквитената смес се оформя като основа на тортата (в тортена форма със свалящи се стени) като хубаво се притиска, за да се получи блат. Тиквата се нарязва на парчета и се сварява на пара, след което се пюрира, добавя се един от двата набъбнали и стопени желатина, подправя се с ванилия. Белият крем се прави като се разбива хубаво изварата със захар на вкус и заквасената сметана, докато се получи гладка смес. Към крема се добавя вторият желатин. В охладената форма с бисквитена основа се изсипва първо белият крем, а върху него тиквената смес. С въртеливи леки движения с лъжица се правят леки вълни в тортата за да се постигнат красиви шарки от смесването на двата крема. Чийзкейкът се оставя поне 2-3 часа в хладилник, за да стегне хубаво желатинът.

