Цветна диета ни подготвя за зимата

Цветна диета ни подготвя за зимата Лакомник

Стопете мазнините без глад

Цветна диета ни подготвя за зимата
Автор:Лакомник

През есента изобилието от зеленчуци ни дава страхотен шанс да се отдадем на лека, но ефективна диета. Освен да подобри здравето ни, тя може да ни осигури и загубата на няколко килца преди зимата.

Основното правило на специалния режим е храната да се раздели по цветове. Периодът, в който трябва да се спазва е точно 30 дни. Диетолозите разказват, че ако го спазваме стриктно, можем да свалим по три килограма на месец. Ако пък изключим червените храни, ще се радваме на цели десет килограма по-малко.

Има още едно важно условие, за да сте сигурни в успеха си. То е валидно за целия период. Когато хапвате месо или риба, изчакайте поне 4 часа преди да сложите каквото и да било друго в устата си. След всеки зеленчук, който ви чака на масата, трябва да минат 3 часа преди да пристъпите към друго. Плодовете можете да разделите около различните хранения, за да не се чувствате гладни. Тях можете да хапвате половин час преди ядене или час след него. Задължително е да не забравяте да пиете поне по два литра вода на ден. И накрая - ако сте натрупали доста килограми, това означава, че метаболизмът ви е забавен и е възможно да няма ефект още от първия месец. Можете да повторите режима след кратка почивка. Но ето и схемата, която трябва да ни води през периода.

 

  • Първите пет дни от новата ни диета са отделени само и единствено на белите храни. Рибата, пилето, яйцата, млякото, изварата и майонезата са продуктите, които можем да си позволим.
  • До десетия ден продължаваме да се храним с тях, но прибавяме и зелени зеленчуци. Спокойно можем да ядем големи количества марули, зеле, краставица, чушки, спанак. Ако опитате тази диета през пролетта, спокойно можете да сложите в кошнцита лапад, коприва, броколи и други. Не забравяйте един от даровете на есента - праза. Ако сте любители на маслините, не е необходимо да се лишавате от тях. Единственото условие - и те да са зелени.
  • След единадесетия и до петнадесетия ден добавяме и още един цвят, който спокойно да допълни менюто ни. Това е червеното или с други думи - цвеклото, доматите, морковите, есенните червени чушки.
  • До двадесетия ден идва ред на плодовете. Те са и единствената храна, която не се подбира по цвят. Но за да има ефект от диетата не хапвайте банан, круша и смокиня, докато спазвате режима.
  • От 21 до 25 ден има своеобразно захранване. През тези дни можем да си позволим едно ястие без оглед на калориите и цветовете му.
  • През последната седмица на диетичния месец трябва отново да останете само на бели храни.

Още по темата
Още по темата
Супер здраве с тибетска диета
По своята същност тибетската диета е млечно-вегетарианска. Тя изключва всички видове месо и отдава предпочитание на храната от растителен произход. Освен, че вталява,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц