Хумус с патладжан

Полезна, вкусна и лесна за приготвяне разядка


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Патладжаните се разрязват на половинки, поръсват се със сол и се оставят да се отцедят. Измиват се и се поставят в тавичка да се запекат на силна фурна, докато омекнат. Вътрешността на опечените патладжани се изгребва с лъжица и се поставя върху решетка. В блендер се смилат нахутът – без соса от консервата, таханът, чесънът, зехтинът и лимоновият сок. Добавят се патладжанът и магданозът и се смилат до получаване на гладка смес. Пастата се изсипва в голяма чиния, поръсва се с кимион, сол и червен пипер. Яде се с арабски питки и зеленчуци.
Още по темата

Нахутът се сварява и отцежда. Всички продукти се поставят в блендер и се разбиват. Поставя се в хладилника за 30 минути да отлежи преди сервирането.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп