Хрупкави пържени филийки

Френска закуска с хрупкав тост


Приготвяне
30 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Разбийте яйцата и добавете към тях прясното мляко. Към разбърканите яйца сложете екстракта от ванилия, захарта и канелата. В отделен съд Изсипете галетата и добавете захар и канела. Разтопете маслото и го изсипете към хрупкавата смес. Потопете филийките от двете страни в яйцата, след това ги овалвате в хрупкавата смес и ги запържете в предварително загрят тиган. Можете да сервирате с прясно нарязан плод или сироп, или само със съвсем малко разтопено масло.
Още по темата

Филиите хляб се напръскват с мляко. Яйцата се разбиват и към тях се добавят 3 с.л. мляко и щипка сол. Маслото се нагрява в тиган, след което филиите хляб са овалват в...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп