Тракийски гювеч

Тракийски гювеч Лакомник

Ароматен специалитет от крехки мръвки

Тракийски гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско месо

1 1/4 к.ч. олио

2 глави кромид лук

1 морков

1/4 глава целина

3 зелени чушки

3-4 домата

1 1/2 к.ч. ориз

1 ч.л. червен пипер

1-2 люти чушки

1/2 връзка магданоз

3-4 стръка чубрица

8-10 черен пипер на зърна

сол на вкус

Начин на приготвянe

Месото се измива, нарязва се на порции и се запържва в сгорещената мазнина до побеляване и изпаряване на водата. Изважда се и в същата мазнина се прибавят последователно лукът, нарязан на дребно, морковите и целината, нарязани на кубчета. Задушават се до омекване, след което се слагат половината от доматите, нарязани на дребно. Сместа се поръсва с червения пипер. Разбърква се и се залива с гореща вода. Посолява се на вкус. Връща се месото и се прибавят черният пипер на зърна и ситно нарязаната чубрица. Вари се на слаб огън до полуомекване на месото, след което се прехвърля в пръстен гювеч или тава. Добавят се едро нарязаните зелени чушки и целите люти чушки. Пече се във фурна до полуомекването им. Тогава се слага почистеният и измит ориз. Връща се обратно във фурната и след кипване се слага останалата част от доматите, нарязани на дребно. Допича се до омекване на всички продукти. Готовият гювеч се поръсва с дребно нарязания магданоз.

Още по темата
Още по темата
Свински кебап в гювеч
Месото се обърква с подправките  и брашното и се слага в гювеча заедно с останалите продукт и се залива със сока от киселите краставички и виното,и малко топла...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц