Торта "Шарлота"
Изумително вкусен домашен десерт
Приготвяне
90 мин
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разделят се белтъци от жълтъци. Белтъците се бият без захар. Жълтъците се разбъркват с миксер. Захарта, брашното и желатина се объркват и се прибавят към разбитите жълтъци, прибавя се по малко от млякото и се вари на водна баня да стане като крем. Сваля се от огъня и се изсипва върху разбитите белтъци. Дели се на три части – в едното се слага какаото, във второто – лимона и ванилията и в третото – орехите. Изсипва с е в охладена форма за кекс с лъжица, като се редуват различните видове.
Още по темата
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар. Жълтъците се разбиват с 1/2 ч.ч. захар. Смесват се двете смеси и се разбъркват с дървена...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп