Тирамису "Сърце"

Тирамису "Сърце" Лакомник
Тирамису "Сърце"
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 бисквити за блат
3 яйца
250 г маскарпоне
50 г пудра захар
50 мл кафе
2 с.л. ром или коняк
За сервиране:
черен шоколад
малини
мента
сметана за разбиване

Начин на приготвянe

Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте с миксер жълтъците с пудра захар, докато побелеят. Смесете ги с маскарпонето и разбъркайте добре. Отделно разбийте белтъците на гъста пяна и смесете внимателно с жълтъците. Натрошете бисквитите в сърцевидната форма, сварете кафето и го охладете. Прибавете към него алкохола и залейте бисквитите. Когато се накиснат добре изцедете излишната течност и внимателно обърнете върху порционна чиния. Сложете отгоре крема на равен слой, настържете шоколада и украсете по желание. 

Още по темата
Още по темата
Италианско тирамису
За яйчния крем загрейте около три пръста вода в тенджерка. Поставете огнеупорна купа в тенджерката, така че да не опира в дъното. В купа смесете жълтъците, захарта,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц