Тиквички с пушен кашкавал
Вкусно изкушение, което става за нула време
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Тиквичките се обелват и се нарязват на тънки ленти по дължина. Поръсват се със сол и се оставят в гевгир да се отцедят. Лентите се нареждат на пластове в намаслена тавичка, като всеки пласт се наръсва с брашно, червен пипер и олио. Покрива се с тънки резени пушен кашкавал като последният ред е от тиквички. Ястието се пече в умерена фурна до омекване на тиквичките и зачервяване на горния слой. По желание може да се залее с киселото мляко, разбито с яйцата и да се запече отново. Порциите се поднасят, наръсени със ситно нарязан магданоз, подправен със скълцания чесън и оцета.
Още по темата
Настъргват се тиквичките на едро, посоляват се и се оставят да омекнат. Изстискват се тиквичките от водата, към тях се прибавят нарязания лук, чесън, копър,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп