Тиквено руло с извара

Тиквено руло с извара Лакомник

Леко и много вкусно тиквено руло

Тиквено руло с извара
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. брашно

3 яйца

1 бакпулвер

1/2 ч.л. канела

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. сварена и пасирана тиква

1 ч.ч. счукани орехи

250 г извара

1 ванилия

1 ч.ч. пудра захар

2 с.л. масло

Начин на приготвянe

Брашното, бакпулверът, содата и канелата се слагат в дълбок съд. Към тях се прибавят разбитите заедно със захарта яйца, тиквеното пюре  и се разбърква  добре. Сместа се излива в намаслена тавичка и се посипва с орехите. Пече се 15 минути в предварително загрята фурна. След това се завива на руло, докато е топла. Приготвя се крем от изварата, която се смесва и разбива с пудрата захар, размекнатото масло и ванилията. Изстиналото руло се развива внимателно, намазва се добре с крема, отново се завива и се поръсва с пудра захар.

Още по темата
Още по темата
Яйчено руло с домати
Бланширайте и обелете доматите, като ги нарежете на кубчета. Загрейте олио и ги запържете за 30 секунди и ги извадете. В пасатора сложете изварата, брашното, яйцата,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц