Телешко по старобългарски

Насладете се на тази проста и много вкусна рецепта


Приготвяне
90 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Месото се почиства от ципите и се нарязва на порции, които се начукват с дървено чукче. Поръсват се със сол, млян черен пипер, бахар, кимион и канела на вкус. Намазват се с олио и се пекат на гореща скара, докато се образува кафява коричка на повърхността им. Опеченото месо се поставя в отделен съд. Между парчетата се слагат почистените скилидки чесън. Залива се със сгорещеното олио, оцета и малко гореща вода. Ястието се похлупва плътно с капак и се замазва с тесто. Задушава се на слаб огън около 1 час.
Още по темата

Месото се нарязва на порции, слага се в тенджера заедно с нарязаните на дребно лук и домати, червения пипер, сол, оцет и вода, колкото да се покрие месото и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп