Телешко в червено вино

Телешко в червено вино Лакомник
Телешко в червено вино
Време за приготвяне
Приготвяне
180 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко месо, 350 мл червено вино, 500 мл телешки бульон, 2 глави лук, 3 моркова, 1 с.л. доматено пюре, 2 скилидки чесън, 2 стръка мащерка, 1 с.л. магданоз, 1 дафинов лист, 400 г гъби, сол на вкус, черен пипер на вкус, 3-4 с.л. олио

Начин на приготвянe

Нарежете месото на кубчета и го запържете, подправете на вкус и добавете доматеното пюре, разбъркайте и залейте с бульона. Прибавете червеното вино, подправките и оставете да се задушават под капак за около 10-15 минути на слаб огън. Загрейте фурната до 170 градуса и запечете месото със соса за около час. През това време нарежете на едро зеленчуците и ги добавете към месото. Оставете още 30 минути, като преди сервиране добавите запържените гъби. 

Още по темата
Още по темата
Телешко шкембе яхния
Изчиства се добре шкембето и се слага да се вари докато омекне. Изцежда се от водата и се нарязва на тънки ивички. Запържва се лукът с мазнината и малко брашно....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц