Телешки кюфтета със сос от патладжани
Сочни телешки кюфтенца с невероятен сос от патладжани
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
От каймата, лука, солта, хляба, яйцето и черния пипер се омесва смес за кюфтета, които се пържат в олиото. Отделно в маслото се пържат добре изпечени, обелени и ситно нарязани патладжани. Когото се позапържат, се прибавят червеният пипер и настърганите домати. Доматите се пържат, докато останат на мазнина, наливат се 2 к.ч. вода и се прибавят и зпържените кюфтета.Ястието се вари още 5-10 минути на тих огън. Сервира се поръсено с магданоз.
Още по темата
Котлетите се осоляват, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. Пържат се в маслото от двете страни и се изваждат. Сокът от пърженето се размесва с виното,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп