
Лесно и апетитно предложение за вашата трапеза




В разтопеното и затоплено краве масло се прибавят лукът, нарязан на ситно, и мляното месо. Посолява се на вкус. Ако се ползва готова кайма, сол не се слага. Сместа се разбърква, похлупва се с капак и се задушава на слаб огън около 30-40 минути. От време на време са разбърква, за да не загори. Не се допуска пържене на месото, а само задушаване, докато стане на зърнеста маса, след което се отстранява от огъня. Прибавят се гъбите, предварително сварени в подсолена вода, нарязани на ивички. Слагат се чубрицата, магданозът, черният пипер, кимионът, доматеното пюре, виното и 100 г от кашкавала, настърган на ренде. Сместа се разбърква много добре. Опитва се на сол. Слага се в намаслена тава и се разстила във вид на голямо кюфте с дебелина около 2,5-3 см. Пече се на умерена фурна около 30-40 минути. Десетина минути преди края на печенето се залива с разбитото яйце, смесено с останалата част от настъргания кашкавал. Запича се до образуване на златиста коричка.

