Тарталети с маслен крем
Нежни кошнички с изкусителен крем
Приготвяне
120 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Брашното, пудрата захар и маслото, нарязано на кубчета смесваме в блендер или претриваме с ръце до получаване на маслени трохи. Добавяме яйцето и омесваме много бързо, колкото да се събере тестото. Месим за кратко. Завиваме в домакинско фолио и прибираме в хладилник за поне 30 минути. Охладеното тесто разточваме на кора с дебелина 4-5 мм и изрязваме кръгове с диаметър по-голям от диаметъра на формите за тарталети. С отрязаното кръгче покриваме дъното и стените на формата и притискаме, за да прилепне добре, а излишното тесто се отстранява. Надупчваме с вилица дъното да не се издуе при печене и прибираме формичките за 30 минути в хладилник. Печем в предварително загрята фурна на 180С до златисто.
Разбиваме 300мл от млякото, заедно със захарта и ванилията и слагаме на котлона. Жълтъците, нишестето и останалото мляко разбъркваме до гладка каша, която разреждаме със сгорещеното мляко, като го наливаме на тънка струйка и цялата смес се връща на котлона. Варим на умерен огън при непрекъснато разбъркване до сгъстяването му. Готовият крем покриваме с домакинско фолио, за да не хваща коричка и оставяме да изстине напълно. Мекото масло разбиваме с миксер и към него на части добавяме охладеният крем. Прибавяме следваща порция сладкарски крем когато предната се е смесила напълно с масления крем. Готовият крем поставяме в пош и шприцоваме върху изстиналите основи. Декорирайте по желание.
Още по темата
От бутер тестото кръгчета и с тях се напълват форми за тарталетки. Във всяка формичка се поставя по една супена лъжица маскарпоне. Заглажда се с лъжица и върху...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп