Супа с топчета от грис
Много вкусна и лека супа
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В 1 ч.ч. вряща вода се изсипва постепенно грисът при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Сваля се от огъня и се прибавят маслото, жълтъците и ситно нарязаните магданоз и спанак. Останалите зеленчуци, ситно нарязани, се сваряват в 2 л подсолена вода. С чаена лъжичка се взема от грисовата смес, оформят се топчета и се пускат във врящата супа. Варят се на слаб огън, докато изплуват на повърхността. Готовата супа се сервира поръсена с черен пипер.
Още по темата
Загрейте фурната до 220 градуса. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете. Прибавете кърито, нарежете на картофите и ги запържете за 10 минути. Подправете на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп