Супа от агнешки дреболии

Супа от агнешки дреболии Лакомник
Супа от агнешки дреболии
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 щипки сол

1 щипка лимонтозу

2 моркова

1 к.ч. ориз

250 г агнешки комплект

2 щипки черен пипер

2 стръка джоджен пресен

1 връзка магданоз

3 с.л. кисело мляко

1 с.л. брашно

6 стръка пресен лук

Начин на приготвянe

Белият дроб, черният дроб и чревцата са измиват добре под течаща студена вода.

За чревцата е препоръчително да се обърнат с дървено шишче за скара. Може да се ползват дреболии от замразен готов набор. В тенджера с вряща вода се добавят нарязаните на ситно дреболии, разбъркват се добре и на няколко пъти се отпенват, докато заври. След това добавяме измития ориз и сухия джожен. След 15 минути добавяме нарязания на ситно зелен лук и настърганите на едро моркови. В купичка се разбиват яйцата с щипка лимонтузу, добавя се брашното и започва да се прибавя по-малко, на тънка струя супата, като се бърка постоянно. След това застройката се изсипва в тенджерата при супата и се разбърква. Като клокне само веднъж, супата се дръпва от огъня. Готовата супа се поднася поръсена отгоре с прясно смлян черен пипер, магданоз и джоджен.

Още по темата
Още по темата
Застроена агнешка супа
Месото се нарязва на парченца и се сварява в подсолена вода. Прибавят се оризът, нарязаният лук, сол и черен пипер. В маслото се запържва брашното с червения пипер и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц