Супа от агнешка главичка

Супа от агнешка главичка Лакомник
Супа от агнешка главичка
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 агнешка главичка

3-4 супени лъжици олио

250 г спанак

1 глава кромид лук

1 яйце

1 супена лъжица брашно

1 чаена чаша кисело мляко

1 чаена лъжичка червен пипер

оцет, черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвянe

Агнешката главичка се почиства, измива се, залива се със студена вода и се слага да се вари. При кипване се отстранява пяната със ситна цедка и посолява на вкус. Сварената агнешка главичка се обезкостява. Месото, мозъкът и езикът се нарязват на парчета и се връщат обратно в бульона. След като заври, се прибавя изчистеният, измит и нарязан на дребно спанак.

Лукът се нарязва на дребно и се запържва в мазнината до златист цвят. Прибавя се червеният пипер и запръжката веднага се изсипва в супата. Вари се още 15-20 минути, след което се сваля от огъня и се застройва с яйцето, киселото мляко и брашното. Поднася се с оцет и смлян черен пипер на вкус.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц