Супа от агнешка главичка
Приготвяне
2 часа
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Агнешката главичка се почиства, измива се, залива се със студена вода и се слага да се вари. При кипване се отстранява пяната със ситна цедка и посолява на вкус. Сварената агнешка главичка се обезкостява. Месото, мозъкът и езикът се нарязват на парчета и се връщат обратно в бульона. След като заври, се прибавя изчистеният, измит и нарязан на дребно спанак.
Лукът се нарязва на дребно и се запържва в мазнината до златист цвят. Прибавя се червеният пипер и запръжката веднага се изсипва в супата. Вари се още 15-20 минути, след което се сваля от огъня и се застройва с яйцето, киселото мляко и брашното. Поднася се с оцет и смлян черен пипер на вкус.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп