Сочно пиле в специална марината (стъпка по стъпка)
Изискана комбинация от крехко месо, вино, портокалов сок и подправки
Приготвяне
2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Смесете виното и сока със скучания чесън и в тази смес мариновайте накъсаното на парчета пиле няколко часа, най-добре цяла нощ, в хладилника.
Загрейте голям и дълбок тиган или китайски уок и сложете пилето с маринатата, целите скилидки чесън и лука. Гответе на ниска средна температура, като сосът трябва да къкри леко в продължение на около час.
Когато течността започне да намалява, започнете леко да разбърквате. Гответе още около 30 минути на още по-слаб огън, докато сосът се изпари и остане само мазнинка.
Бъркайте да не загори. Месото ще се запече и ще получи кафеникава коричка. Поднесете веднага с гарнитура по избор.
Още по темата
Към брашното добавете маслото, нарязано на парченца, щипка сол, студената вода.
Замесете меко еластично тесто и го завийте в прозрачно домакинско фолио. Поставете го...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп