Соленки с извара
Апетитни соленки за хапване през целия ден
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Пресяваме брашното и правим кладенче, прибавяме 1 цяло яйце и 1 белтък. В купа разбиваме киселото мляко с водата и прибавяме олиото, изварата, содата, солта и бакпулвера. Получената смес сипваме в кладенчето и замесваме меко тесто, лесно за разточване. Разделяме тесто на 2 топки и ги разсточваме върху набрашнен плот на кора с дебелина 1 см. Мажем кората с разбития с малко олио жълтък и режем на желаните форми.
Редим соленките в намаслена тава и поръсваме по желение със сусам. Печем в предварително загрята фурна на 200С за 20-30 минути. Вадим соленките от тавата докато са топли.
Още по темата
В купа сложете брашното и прибавете към него киселото мляко, в което предварително сте разтворили содата. Разбъркайте много добре. След като се получи хомогенна смес...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп