Сладко от боровинки на Мариан Бачев

Сладко от боровинки на Мариан Бачев Лакомник
Сладко от боровинки на Мариан Бачев
Автор:Лакомник

Актьорът Мариан Бачев от години се гордее със своето сладко от боровинки. При всеки удобен момент, той го препоръчва на свои приятели и колеги. Със съпругата му Милена експериментирали няколко пъти, докато налучкат точната рецепта. Мариан не крие, че е по-скоро дегустатор у дома, отколкото готвач, но когато се запали по някоя рецепта нищо не може да го спре в кухнята. 

Необходими продукти:

1 кг боровинки 

1 ч. ч. вода 

1 кг захар 

1 ч. л. лимонтузу 

Начин на приготвяне:

Добре измийте и почистете боровинките. В тенджера с широко дъно сложете водата със захарта да заври. След като кипне захарният сироп, сипете вътре боровинките.  Варете сместа, докато се сгъсти, като използвате дървена лъжица за разбъркване. През цялото време трябва да обирате образуващата се отгоре пяна. Проверете дали сладкото е готово по стандартния начин - капнете капка от него върху порцеланова чиния - ако не се разтече, значи е готово. Добавете лимонтузуто, разбъркайте и снемете от котлона. Разсипете в сухи и затоплени бурканчета, затворете ги и ги стерилизирайте 10 минути след завиране. 

Още по темата
Още по темата
Актьорът Ненчо Илчев знае и кулинарни фокуси
Актьорът Ненчо Илчев прави фокуси не само на сцената, но и в кухнята и знае куп трикове за приготвянето на по-вкусни ястия. Като например, че винаги прибавя по един...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц