Сладкиш с круши и крема сирене
Прекрасно предложение за домашен десерт
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се жълтъкът и по малко от брашното. Омесеното тесто се разстила в намазана с масло и поръсена с брашно кръгла тавичка. Краищата на тестото се повдигат и се надупчва с вилица, за да не се издуе. Изпича се до порозовяване. След като изстине, блатът се намазва с крем, приготвен по следния начин: сметаната се разбива със крема сиренето, 70 г захар и рома (коняка). Крушите от компота се отцеждат. Сиропът от компота се вари с 80 г захар 5-10 мин. Отцедените круши се нареждат ветрилообразно върху намазания с крем сладкиш. Накрая се залива с изстудения сироп.
Още по темата
Тестото за кифличките се приготвя като в купа се смесват крема сиренето, олиото, пудрата захар и прясното мляко. Всичко се разбива много добре. Прибавят се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп