
Сладко и икономично изкушение десерт




Първо се карамелизира захарта и добавя топла вода, оставя се да ври 6-7 минути. Готовият сироп се оставя да изстине 10 мин. и после се поливат добре предварително подредените сухари, в правоъгълна или кръгла тавичка или кръгла. След сиропирането се прави крема, като към млякото се прибавят всички продукти с изключение на ванилията и маслото. Кремът непрекъснато се бърка докато се сгъсти , след което се прибавят ванилията и маслото, продължава да се бърка още 2-3 мин. и премахва от котлона. Отново се изчакват 5 мин., след което се изсипва върху сиропираните сухари и се заглажда. Избрания вид сметаната се приготвя и се слага върху напълно изстиналия крем. В този вариант на сладкиша между слоя на крема и сметаната може да сложите домашно сладко - придадава приятен вкус, но може и без този допълнителен слой. Оформеният по ваш вкус сладкиш се увива в полиетиленово фолио и се слага в хладилника за: желателно е 1 нощ или ако не възможно повече часове. Сервира се поръсен с избраните ядки ли плодове.

