Славянски гювеч

Славянски гювеч Лакомник
Славянски гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г свинско, агнешко, овнешко или телешко месо

4 - 5 глави кромид лук

8 - 9 чушки

7-8 червени домата

1 ч.ч. ориз

1/2 ч.ч. мазнина

1 ч.л. червен пипер

магданоз

сол

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на пориции и се изпържва в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва до златисто оцветяване лукът, нарязан на едро, а след това се задушават 1-2 червени домата, нарязани на ситно. Разбъркват се с червения пипер и се заливат с топла вода или бульон. Връща се месото, посолява се и се вари на тих огън до полуомекване. Прибавят се последователно ситно нарязаните чушки, останалите домати, нарязани на ситно, изчистеният и измит ориз. Ястието се прехвърля в гювеч, залива се с топла вода и се пече до готовност. След изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязан магданоз. 

Още по темата
Още по темата
Реден гювеч с пиле
http://www.youtube.com/watch?v=0p38xa-GOg0
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц