Скумрия с доматен сос и маслини
Бърза и апетитна идея с достъпната и вкусна риба
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изчистваме и измиваме скумриите. Осолваме я и намазваме с част от олиото. Останалото олио сипваме в тава. Нарязваме на ситно кромида и чесъна, а чушките – на ивици. Обелваме доматите, нарязваме ги на ивици и ги изчистваме от семките. Разбъркваме лука, чесъна, чушките и доматите и добавям към тях тамарито, сол и черен пипер на вкус. Сипваме половината от получената смес в тавата, върху нея слагаме рибата, а най-отгоре – останалата смес. Добавяме маслините, магданоза и заливаме с бялото вино. Печем 45 мин във фурна, загрята на 200º.
Още по темата
Изчистваме рибата, след което я измиваме и подсушаваме. Осоляваме я отвън и отвътре. Завиваме всяка риба с 2 резена бекон и подреждаме рибите в алуминиево фолио,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп