Скумрия с доматен сос и маслини

Скумрия с доматен сос и маслини Лакомник

Бърза и апетитна идея с достъпната и вкусна риба

Скумрия с доматен сос и маслини
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 скумрии

2 глави кромид лук

4 скилидки чесън

3 с.л. ситно нарязан магданоз

1 с.л. тамари

2 домата

1 зелена, 1 жълта и 1 червена чушка

10 черни маслини

10 зелени маслини

1/2 ч.ч. бяло вино

1/2 ч.ч. олио

сол и черен пипер 

Начин на приготвянe

Изчистваме и измиваме скумриите. Осолваме я и намазваме с част от олиото. Останалото олио сипваме в тава. Нарязваме на ситно кромида и чесъна, а чушките – на ивици. Обелваме доматите, нарязваме ги на ивици и ги изчистваме от семките. Разбъркваме лука, чесъна, чушките и доматите и добавям към тях тамарито, сол и черен пипер на вкус. Сипваме половината от получената смес в тавата, върху нея слагаме рибата, а най-отгоре – останалата смес. Добавяме маслините, магданоза и заливаме с бялото вино. Печем 45 мин във фурна, загрята на 200º.

Още по темата
Още по темата
Скумрия в бекон
Изчистваме рибата, след което я измиваме и подсушаваме. Осоляваме я отвън и отвътре. Завиваме всяка риба с 2 резена бекон и подреждаме рибите в алуминиево фолио,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц