Свинско с грах в гювече

Свинско с грах в гювече Лакомник

Апетитно предложение за трапезата

Свинско с грах в гювече
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 буркан грах 
1 червена чушка 
1 домат 
1-2 моркова
1 глава лук 
600 г свинско месо 
300 мл вода 
чубрица 
черен пипер 
сол 
1 ч. л. червен пипер 
2 с. л. брашно

Начин на приготвянe

Нарежете и запържете месото в малко мазнина. Добавете нарязаните лук и чушка. След пет минути прибавете настърганият домат и подправките, и пържете още няколко минути. Полуготовото месо със зеленчуците, разпределете в гювечета, покрийте с граха и нарязаните на колелца моркови. Разбийте брашното с водата и го разпределете в гювечетата. Сложете капачетата и печете на 200 градуса, за около 40-50 минути.

Още по темата
Още по темата
Свинско в бира
Нарежете месото на кубчета, настържете на ситно кората и пасирайте чесъна. Сложете месото в дълбок тиган, залейте с бирата, прибавете чесъна, кафето и задушете на слаб...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц