Свинско руло с пармезан
Апетитен специалитет със свинско за вечеря
Приготвяне
70 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се смила в чопър. Слага се в купа. Чукват се яйцата. Хлябът се накисва във вода. Зеленчуците се почистват и измиват. Лукът се реже на ситно, а морковът- на кубчета. Добавят се към каймата. Поръсват се посочените подправки. Полива се бялото вино. Добавя се изкиснатият хляб. Каймата се омесва. Оставя се да престои, най-добре за около 30 минути. Взема се тава. Мляното месо се слага в нея. Оформя се на руло. Около него се полива доматен сок. Рулото се маже с мазнина. Тавата се покрива с фолио за печене. Ястието се пече на умерена фурна, 50 минути. После се отделя фолиото. Рулото се поръсва с Пармезан. Запича се за 10 минути. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата
Пилешките пържоли се начукват внимателно, за да не разкъсат. Натриват се с соев сос и лимонов сок. Върху тях подреждаме внимателно от зеленчуковия микс, кашкавала...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп