Свинско руло с пармезан

Свинско руло с пармезан Лакомник

Апетитен специалитет със свинско за вечеря

Свинско руло с пармезан
Време за приготвяне
Приготвяне
70 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинска плешка

2 яйца

1 морков

1 глава лук

1 филийка бял хляб

щипка сол

щипка червен пипер

щипка черен пипер

щипка риган

2- 3 с.л. олио

1 к.ч. настърган Пармезан

1 к.ч. сухо бяло вино

1 ч.ч. доматен сок от консерва

Начин на приготвянe

Месото се смила в чопър. Слага се в купа. Чукват се яйцата. Хлябът се накисва във вода. Зеленчуците се почистват и измиват. Лукът се реже на ситно, а морковът- на кубчета. Добавят се към каймата. Поръсват се посочените подправки. Полива се бялото вино. Добавя се изкиснатият хляб. Каймата се омесва. Оставя се да престои, най-добре за около 30 минути. Взема се тава. Мляното месо се слага в нея. Оформя се на руло. Около него се полива доматен сок. Рулото се маже с мазнина. Тавата се покрива с фолио за печене. Ястието се пече на умерена фурна, 50 минути. После се отделя фолиото. Рулото се поръсва с Пармезан. Запича се за 10 минути. Поднесете с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Пилешко руло със сирене и зеленчуци
Пилешките пържоли се начукват внимателно, за да не разкъсат. Натриват се с соев сос и лимонов сок. Върху тях подреждаме внимателно от зеленчуковия микс, кашкавала...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц