Свински рула с кашкавал и син домат в доматен сос

Свински рула с кашкавал и син домат в доматен сос Лакомник
Свински рула с кашкавал и син домат в доматен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско от бут, нарязян като за шницел

2 голeми сини домата, нарязани на парчета откъм тясната страна

½ ч.ч. бяло вино

250 гр. кашкавал, нарязан на тънки парчета

1 кафена чаша олио

1 щипка изсушен джоджан

2 домата, настъргани на ренде, или 1 голяма консерва доматен сос

2 скилидки чесън

1 глава кромид, ситно нарязана

сол и пипер

Начин на приготвянe

В една по-голяма тенджера слагаме половината олио, кромида, чесъна, доматите и объркваме всичко. Нарязваме сините домати и ги слагаме в дълбок съд с вода и сол за 30мин. По този начин при пържене сините домати не поемат много олио. Изпържваме сините домати и ги слагаме върху кухненска хартия, за да поеме олиото. Посоляваме пържолите със сол и черен пипер. Във всяка пържола слагаме 2 парчета сини домати и върху тях 2 парчета кашкавал. Завиваме пържолата на руло, като я защипваме с клечки за зъби. В дълбок тиган слагаме останалото олио и запържваме за 2-3 мин рулата от всички страни. Слагаме виното и като изври преместваме рулата при доматения сос. В тигана където пържехме рулата слагаме малко вода и я изсипваме при доматения сос. Намаляваме котлона на степен 1 и оставяме да ястието да ври за 35-40мин. Сервираме рулата с доматен сос и пържени картофи. За по-добър вкус преди да махнем ястието от огъна слагата 2супени лъжици коняк.

Още по темата
Още по темата
Свинско в чаена марината
Залейте чая с гореща вода, покрийте за 10 минути и оставете да се охлади. Подправете със сол и захар и потопете нарязаното свинско да се маринова за 30 минути....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц