Свински ребра с мед и чесън

Свински ребра с мед и чесън Лакомник

Апетитна идея за лесна вечеря

Свински ребра с мед и чесън
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински ребра
3 глави чесън

За соса:
200 мл течен мед
2 ч.л червен пипер
4 с.л. светъл соев сос
100 мл бяло вино
100 мл вода
черен пипер
сол

Начин на приготвянe

Ребрата се режат да парчета с големина по желание.  Престояват 30-40 минути в марината, направена с горепосочените продукти за соса. Подсушените ребърца се изпържват леко (без да загарят) в сгорещена мазнина и се нареждат в тавичка за печене.  В мазнината, в която са били досега, на слаб огън се пускат нарязаните на ситно глави чесън и марината, в която са били ребърцата. Бърка се енергично за няколко минути, докато се получи гъст сос, с който се заливат полуготовите ребърца. Пече се в загрята фурна за 10-15 минути до готовност. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Свински ребра на скара
Нарязваме ребрата. Прибавяме марината от олио, соев сос, мед, лимонов сок, кафява захар, сол, а по желание можем да добавим и малко лют пипер. Слагаме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц