Салата с ечемик
Приготвяне
90 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измийте добре ечемика го запържете до златисто, залейте с вода и оставете да се вари около 40 минути на умерена температура и оставете да се охлади. Нарежете месото на кубчета и го подправете на вкус. Пригответе дресинга като смесите необходимите продукти и изцедите сока от портокала, а чесъна пасирайте. Намажете добре месото и го оставете да се маринова за около 15-20 минути. Загрейте зехтин и запържете свинското до готовност. Нарежете на ситно зеления лук, краставицата на ивици, салатата нарежете на едро или я накъсайте. Смесете всички продукти и подправете с маринатата от месото, разбъркайте добре и сервирайте.
Още по темата
Нарязва се зелето на ситно, чушките на ивици. Прибавят се морковите, доматите и чесанът нарендани на ситно ренде. Ситно нарязаните магданоз и целина се прибавят към...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп