Руска торта

Руска торта Лакомник
Руска торта
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Силвия Манева, Тетевен
Лакомник Необходими продукти

За блатове:

4 яйца

1 ч.ч захар

2 с.л.масло

4-5 с.л. мед

1 ч.л. сода

брашно колкото поеме

За крема:

600-700 мл прясно мляко

3 яйца

1 ч.ч. захар

250 г масло

2-3 с.л. брашно

ванилия

Начин на приготвянe

В купа слагаме всички съставки за блатовете и разбиваме на водна баня, докато захарта се разтопи, прибавяме 1 ч.л. сода и брашно. Омесваме меко тесто. Тестото се разделя на 7-8 равни топки. От всяка топка се точи кора, която се пече в силно загрята фурна. Тавата се поръсва само с брашно. И така докато се изпекат всички кори. Корите се печат бързо за около 5-6 минути.

Крема: Яйцата за ваниловия крем се разбъркват със захарта, постепенно се налива млякото и при непрекъснато бъркане се прибавя брашното. Сместа се загрява на котлона, докато кипне и се оттегля. Бърка се непрекъснато. След като е почти изстинало се добавя маслото и се бърка докато се разтопи. Редът се блат, крем и така докато свършат продуктите, като най-отгоре съм е покрила с шоколад. От страни със смлени орехи, за украса каквито си пожелаете. Аз съм настъргала бял шоколад и малинки и къпини с бонбони. Престоява едно денонощие и си хапвате с удоволствие.

Още по темата
Още по темата
Леки десерти с крем сирене
Приготвянето на десерти с крема сирене е запазена марка на западната кулинария. В Англия и САЩ повечето кейкове и торти се приготвят именно с него и са популярни с...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц