Уникален сладкиш с ароматен пълнеж
В млякото се разтварят 1 с.л. захар, солта и маята. Посипва се с 1/2 от пресятото брашно, разбърква се и сместа се оставя покрита с кърпа за 1 час. След това се прибавят останалите брашно и захар, яйцето и сметаната и се замесва тесто. Измесва се добре на набрашнена плоскост, докато стане меко и еластично. Готовото тесто се покрива и се оставя за 1 час.
Стафидите се измиват, заливат се с вряла вода и се оставят да се накиснат за 15 минути. От лимоновия сок и захарта се сварява сироп. На набрашнена повърхност се разточва тестото на тънък лист. Намазва се с лимоновия сироп, а отгоре се разстилат равномерно подсушените стафиди. Навива се на руло, което се слага в намазана с масло и покрита с хартия за печене тава. Покрива се с пергаментова хартия и се пече в предварително загрята до 180 С фурна за 35-40 минути. Декорирайте по желание.