Руло „Стефани”

Руло „Стефани” Лакомник
Руло „Стефани”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Пламенка Свиларска, с. Големо село
Лакомник Необходими продукти

За каймата:

1 кг кайма
1 яйце
3 с.л. брашно
2 глави кромид лук
чубрица
черен пипер
сол на вкус
За плънката:
6 твърдо сварени яйца
7 кисели краставички
150 г топено сирене
2 полусварени моркова
100 г печурки – стерилизирани
За гарнитурата:
1 кг картофи
черен пипер
сол

Начин на приготвянe

Смесваме каймата с изброените продукти и месим, докато не стане на конци. Когато е готова, я оставяме в хладилника да се овкуси за около 30 минути. През това време сваряваме яйцата и бланшираме морковите за окло 2-3 мин в микровълнова фурна. Гъбите, топеното сирене, морковите и киселите краставички нарязваме на малки кубчета, а яйцата оставяме цели. 

Върху алуминиево фолио оформяме каймата на правоъгълна кора с дебелина около 1 см и половина. По дължина на кората редим яйцата, а от двете им страни слагаме от топеното сирене и нарязаните зеленчуци. С помощта на фолиото завиваме рулото и го прехвърляме в тепсия за печене. За да не се напука, отгоре го намазваме с олио.

И за да се получи основното ни ястие вкусно, около рулото прибавяме нарязаните картофи, овкусени с черен пипер и сол. Накрая слагаме малко вода и печем около 1 час на 200 градуса.

Добър апетит и наздраве с чаша хубаво червено вино!

Още по темата
Още по темата
Свинско руло по руски
Месото, сланината и ушите направете на кайма, прибавете ситно нарязания лук, пасирания чесън, черен пипер, сол, босилек, кимион и смесете добре всички продукти. В...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц