Ризото със заешко



Приготвяне
35 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете лука на ситно и го запържете в масло, за 2 минути, прибавете ориза и запържете за още 2 минути. Залейте с виното и половината от горещия бульон. Варете на слаб огън, разбъркайте докато напълно поеме ориза и прибавете останалата част от горещия бульон и така отново докато поеме.
Сипете в тенджера кокосовото мляко и сметаната, ванилията и оставете да кипне. Прибавете кокосовата смес към ориза и варете при постоянно бъркане за 2-3 минути.
Подправете със сол на вкус. Прибавете към ризото заешкото и оставете на котлона за още 25 минути.
Още по темата

Ако още не сте решили с какво ястие да изненадате близките и гостите си за трапезата през уикенда, имаме още изненади и няма да ви оставим гладни. В последния момент е...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп