Задушен заек с бира

Задушен заек с бира Лакомник
Задушен заек с бира
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 заек
2 глави лук
2 моркова
4 скилидки чесън
4 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
1 бира (500 мл)
2 стръка целина
черен пипер
чубрица
сол
олио
2 дафинови листа

Начин на приготвянe

В малко мазнина се слагат да се задушат нарязаният на едро лук, нарязаните на колелца моркови и чесън. След като се задушат, се прибавя нарязаната целината и продуктите се разпределят равномерно в тава. Приготвя се сместа за панировката от брашното, червения пипер, 1 с.л. олио, черен пипер, чубрица и малко от бирата. Разбърква се добре до получаване на смес, малко по-гъста от боза. Заекът се нарязва на парчета, посоляват се, овалват се в сместа и се нареждат върху канапето от задушените зеленчуци.

В тавата се изсипва останалата част от бирата и се добавят дафиновите листа. Тавата се завива с фолио и ястието се задушава около час и половина. Маха се фолиото и се запича да златиста коричка.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц