Равиоли с доматен сос
Апетитна идея за бърза и лесна вечеря
Приготвяне
45 мин
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В тенджера се налива вода. Количеството е написано на опаковката на равиолите. Поръсва се щипка сол. Добавят се 2 с.л. зехтин. Когато заври течността, се добавят равиолите. Спазват се минутите за варене, написани на опаковката. Готовите равиоли се слагат в йенска купа, добре отцедени от водата. В тиган се наливат 2с.л. зехтин. Поръсва се щипка сол и щипка захар. Съдът се поставя на включен котлон. Доматите от консерва се почиства от ципата. Режат се на по-дребно. Добавят се в тигана. Сосът се вари на кратък огън 30 минути. Накрая се поръсва щипка червен пипер. Равиолите се разделят в 2 чинии. Поливат се с готвения сос. Поръсват се с настърган пармезан.
Още по темата
Спанакът се нарязва на ситно и се задушава с щипка сол в олиото. Сваля се от огъня, отцежда се и като се охлади, се разбърква с изварата и черен пипер. От брашното,...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп