Равиоли със спанак
Класическа, вкусна и лесна рецепта за равиоли
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Спанакът се нарязва на ситно и се задушава с щипка сол в олиото. Сваля се от огъня, отцежда се и като се охлади, се разбърква с изварата и черен пипер. От брашното, яйцата, солта, червеният пипер и водата се замесва твърдо тесто, което се оставя в хладилник за около час. Разточва се кора с дебелина 2-3 мм и се нарязва на квадрати. В средата се слага по малко плънка, краищата се намазват с разбито яйце и се притискат по края. Равиолите се пускат в кипяща подсолена вода за 5-6 мин. Изваждат се, отцеждат се и се поръсват с горещо масло и настърган кашкавал.
Още по темата
От изброените продукти за тестото се приготвя твърдо тесто, покрива се с кърпа и се оставя да престои 1 час. Разточва се кора с дебелина 2-3 мм и се нарязва на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп