Пюре от моркови с бекон
Приготвяне
25 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете морковите и картофите на кубчета.
Задушете за 3-4 минути лука и бекона на умерен огън и добавете морковите и картофите. Сипете част от бульона или целия, така че да покрие продуктите и сварете зеленчуците. След около 20 минути, когато зеленчуците омекнат, махнете част от бульона, за да остане сос с гъстота по ваше желание. Пасирайте до гладкост каквато желаете и сервирайте с декорация от още малко бекон.
Още по темата
Малко хора знаят, че оранжевите моркови, които със своя жизнерадостен цвят днес красят всяка зарзаватчийска сергия, в древността са били съвсем различни на вид, а...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп