Пържен дроб с гъбен сос

Пържен дроб с гъбен сос Лакомник
Пържен дроб с гъбен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г черен дроб

250 г гъби

50 г масло

1 с.л. препечено брашно

1 к.ч. вино

сол

черен пипер

олио

брашно

копър

Начин на приготвянe

Дробът се нарязва на филийки, овалва се в брашно и се пържи в олиото. Осолява се и се поръсва с черен пипер. Гъбите се нарязват на ивици и се задушават в маслото. Прибавят се препеченото брашно, вино, сол, черен пипер, копър и малко вода. Сваля се от огъня и с тази гъбена смес се залива изпърженият дроб.

Още по темата
Още по темата
Задушен черен дроб с домати
С нoж махаме жилите на дроба. Измиваме го подсушаваме и нарязваме. Изпържваме го без да го изгорим и го изваждаме от мазнината. В тенджера слагаме олио прибавяме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц