Пълнен патладжан с риба тон
Лесно, бързо и изключително вкусно предложение
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Патладжана се разрязва по дължина на две и вътрешността се издълбава. Върху издълбаните патладжани се сипва зехтин и се пекат 20 минути в предварително загрята фурна на 160С градуса. Лука, чесъна и вътрешната част на патладжана се нарязват на ситно и се задушават с малко мазнина. Прибавят се доматения сос и част от кашкавала и се бърка добре. Маха се от котлона и се прибавя добре изцедената риба тон, овкусява се със сол. Готовата смес се смесва с бешамела и се пълнят патладжаните. Поръсваме с останалия кашкавал и печем докато се запече кашкавала.
Още по темата
Нарежете патладжаните, подправете със сол и оставете за 15 минути. Обелете и нарежете на ситно доматите, лука и чесъна също. Загрейте фурната до 180 градуса. Подсушете...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп