За певицата Рут Колева готвенето не е хоби, а просто част от живота й. Научила се да забърква всевъзможни ястия сама още преди години, когато живее сама в Холандия. И досега, където и по света да се намира , винаги е готова за завърти нещо в кухнята. "Не обичам оправданията, че някой няма време да готви. Това е избор - дали искаш да ядеш хубава храна или", убедена е певицата.
Необходими продукти:
4 бр. яйца
брашно
1 бакпулвер
сол
За плънката:
200 г шунка
1 глава лук
мариновани гъби
2 бр. кисели краставички
1 ч.л. брашно
1 с.л. суха сметана
сол и черен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Брашното, бакпулвера, яйцата и малко сол се смесват с вода или мляко, да се получи хомогенна смес с гъстота на боза. Изпичат се палачинките в тиган без мазнина, след което леко се намазват с масло. Задушава се лукът и след като омекне към него се прибавят нарязаните на много малки парченца шунка, гъби и кисели краставички, сосът се сгъстява с брашното, разтворено в много малко вода и сухата сметана. В средата на всяка палачинка се слага по една пълна лъжица от плънката и се сгъва като плик. По желание отгоре може да се настърже кашкавал и леко да се затопли във фурната.