Пълнени домати с ориз и кайма



Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете за 2 минути, добавете каймата и пържете още 4 минути. Сварете ориза и разбъркайте с получената смес, добавете джоджена, канелата, подправете със сол, черен пипер и разбъркайте. Подгответе доматите, като отрежете горната част, като капаци. Внимателно с лъжичка отделете меката част, но не прекалено и ги напълнете със сместа от каймата. Покрийте доматите с капаците и ги запечете за 20 минути при 180 градуса. Сервирайте върху канапе от зелена салата.
Още по темата

Измийте доматите, подсушете ги с кърпа и отрежете горната им част като капаче. Намачкайте чесъна, запържете го в олио, извадете го и го оставете настрана. В същата...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп