Пълнени гъби с рулца от раци

Пълнени гъби с рулца от раци Лакомник

Вкусни гъбки с ароматна плънка

Пълнени гъби с рулца от раци
Време за приготвяне
Приготвяне
45 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

10-12 големи печурки
2 с.л. масло
2-3 стръка зелен лук
1 ч.л. лимонов сок
250 г месо от раци
150 г бекон
1/2 ч.ч. трохи от хляб
1 яйце
1/2 ч.ч. настъргано сирене 
1 ч.л. лют червен пипер
1/4 ч.ч. сухо бяло вино

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 180С. Намслете тавичка за печене. Почистете гъбите от стъблата. Разтопете 2 супени лъжици масло на средна температура. Добавете нарязаните стъбла и зелен лук и гответе около 3 минути. Махнете от котлона. Смесете с лимонов сок, месото от раци, нарязания бекон, трохие, яйцето, червения пипер и сирене. Разбъркайте добре сместа. Наредете гъбите в намаслената тава и ги напълнето с плънката. Изсипете виното в тавата около гъбите. Печете около 15-20 минути. Поднесете предястието топло.

 

Още по темата
Още по темата
Пълнени гъби с бекон и крема сирене
Нарежете бекона и го запържете до златисто в малко мазнина, а след това го отделете в чиния покрита с кухненска хартия. В същата мазнина задушете нарязаните пънчета от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц