Пълнени бутерки с крем сирене

Хрупкави банички с изкусителен аромат


Приготвяне
35 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете две тави с пергаментова хартия.
Смесете в купа крем сиренето, захарта, жълтъка, екстракта и разбъркайте до получаване на гладка смес.
Вземете единия лист тесто от хладилника. Разточете и нарежете на 4 еднакви правоъгълника. Поставете две супени лъжици от пълнежа в средата и толкова от пюрето. Завийте четирите края към средата, да покрият пълнежа и залепете добре с пръсти. Ако се налага, натиснете леко върха на тесто леко с точилка и преместете в тавата. Намажете с жълтъка с водата. Печете 20 минути до златисто, а през това време пригответе и втората порция.
Още по темата

Черешите се измиват и почистват от костилките. Слагат се в тенджера с 200 мл вода, 50 г захар и се оставят да врат за 10 минути. Бутер тестото се разстила върху кърпа,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп